Om oss

I situasjoner hvor du trenger rask behandling ved akutte skader, sykdommer og kriser bør du oppsøke en legevakt. Dette gjelder blant annet dersom du har en av følgende symptomer: 

  • Allergiske reaksjoner 
  • Mistanke om komplikasjoner i svangerskap 
  • Kuttskader som må sys 
  • Psykisk sykdom 
  • Mistanke om hjernehinnebetennelse 
  • Forverring av eksisterende sykdom 
  • Barn med feber eller oppkast/diare i over 24 timer 

Når du ankommer legevakten, trenger vi litt informasjon for å kunne hjelpe deg på best mulig måte: personalia, bostedsadresse samt informasjon om tidligere sykdommer og hvilke medisiner du bruker. 

FORDELER

SJEKK BLODTRYKK

SJEKK HJERTE

CRP

 Høyt blodtrykk, hypertensjon, betyr at trykket i kroppens pulsårer er høyere enn det som defineres som normalt. Høyt blodtrykk regnes ikke som en sykdom i seg selv, men det er en belastende faktor for hjertet og gir risiko for utvikling av hjerneslag og hjerteinfarkt.

Sjekk hjertet er en full utredning med ultralyd av hjertet, pulsårer i halsen og magen. Vi måler blodtrykk, vurderer labprøver ved behov, ankel-arm-index og hjerterytme med EKG (Holter ved behov). Avslutningsvis gjennomfører man en Arbeids-EKG på ergometersykkel. 

Sjekk hjertet undersøkelsen vil begynne med en grundig samtale for å få oversikt over din sykdomshistorikk og eventuelle risikofaktorer (familiehistorie, blodtrykk, kolesterol, sukkersyke, fysisk aktivitet mm.). Til slutt vil man få muntlig og skriftlig tilbakemelding av ansvarlig lege.

CRP står for C-reaktivt protein. Proteinet produseres i leveren, og det har en funksjon i forbindelse med betennelsesreaksjoner i kroppen. For at kroppen skal kunne bekjempe infeksjoner og betennelser (inflammasjon), lager den forskjellige stoffer som gjør at forsvarsreaksjoner blir satt i gang, og at reaksjoner starter på det rette stedet. CRP er et slikt stoff. Man vet ikke med sikkerhet hvilke funksjoner proteinet har, men man vet at det deltar i prosessen og at det kan brukes som et mål på hvor kraftig en infeksjon eller inflammasjon er.

ESTETISK MEDISIN

JUVEDERM er en serie ansiktsbehandlinger som forsiktig fjerner aldringstegn eller forbedrer det naturen har gitt deg på en diskre måte. Juvederm serien har produkter tilpasset ulike områder av ansiktet og etter en konsultasjon med legen kan Juvederm gjøre det beste ut av ansiktstrekkene dine og levere svært naturlige resultater.

 

Juvederm forbedrer ansiktet ditt på tre hovedområder: Revitaliserer ved å jevne ut linjer,rynker og folder. Løfter ved å gjenopprette tapt volum i kinn og hake og definerer leppe og ansiktskonturer.


Botox også kalt Botulinumtoksin er en injeksjonsbehandling som  brukes blant annet til å å glatte ut rynker.  Små doser av Botox  sprøytes inn i muskulatur like under huden og lammer musklene i området som fører til at huden vil glattes ut og rynker blir mindre synlige.  Behandlingen for de fleste oppleves som smertefritt og man kan gå tilbake til daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen. Effekten av Botox behandlingen varierer fra person til person men normalt holder effekten seg mellom 4-6 måneder.  Områder som behandles er panne, melom øynene  “sinnarynken”  og på siden av øynene  “kråketær”.

 

Gravide og ammende skal ikke behandles med Botox.